ordspråk, citat & kloka ord

what I didn't show

Kategori: Allmänt

'it's not what I didn't feel, it's what I didn't show'

~ misery, maroon 5

.

Så många gånger som man gömt sina känslor inne i en låda längst in bakom hjärtat. 
Så många gånger man sagt att allt är bra, trots att det egentligen är ett misery inom en.
Så många gånger som man, för sin egen eller andras skull, utspelat sina känslor annorlunda än de egentligen är.

.
Så lätt - och svårt - det är att bara slänga - eller pressa - ur sig några ord, som gör att hela alltet förändras, eller kanske att verkligheten skjuts upp för en stund.

.

.

Må väl!

.

~ ordspråksfreak

ditt liv eller någon annans?

Kategori: Allmänt

'när någon säger att du har förändrats så kan det betyda
att du bara har slutat leva ditt liv som de vill'
.
Jag blev lite tagen av denna mening. Ibland pratar man med sina vänner om hur en annan kanske tidigare vän, eller kanske någon som har glidit ifrån en lite, har förändrats så mycket, och blivit så annorlunda.
När jag läste detta citat så började jag fundera, och kom fram till att det kanske är det man menar... Personen har fått andra tankar och idéer i huvudet än de man tillsammans hade under vänskapens blomstrande dagar, eller så kan personen ha gått igenom någonting i livet som får denne att se annorlunda på saker och ting.
.
Det är ju såklart inte alltid det menas så, men som citatet säger "så KAN det betyda".. I fortsättningen ska jag akta mig när jag använder detta uttryck. Och kanske akta mig om jag hör någon säga det om mig ;)
.
Man blir lite eftertänksam. Egentligen är det ju något positivt som citatet står för, man ska ju inte leva sitt liv som någon annan vill, utan man måste ha egen energi och vilja bakom hur man lever. Och citatet talar om att någon har tagit ett stort steg i livet, från att ha levt som andra vill till alla leva som man själv vill. Även om personerna som säger det kanske inte menar det positivt, så är det nog det. Det är ju bättre att leva ett fritt liv, även om det skulle betyda att dessa personer inte vill ha med dig att göra mer, än att bli styrd av dem.
.
Må väl!
.
- ordspråksfreak

are you in love?

Kategori: Allmänt

"the difference between 'like', 'love' and 'in love' is the same as 'now', 'a while' and 'forever'"
.
Jag tycker detta citat är så fint. Det säger mycket. Om man till exempel säger att man gillar en kille, så kan det vara något som går över på någon vecka, medan om man säger att man älskar någon, så ska det vara för evigt. Såklart kan 'like' utvecklas till 'in love', men om man gillar någon kanske man inte tänker att man ska dela hela livet med denne direkt, man vill nog veta mer om personen först, lära känna honom utan och innan. Och vice versa då. Men eftersom jag är en tjej så skriver jag honom.
.
Må väl!
.
- ordspråksfreak
.
.
Ps. Designen är ännu inte färdig, men det kommer! Ds.

välkommen!

Kategori: Allmänt

Denna bloggen kommer att ta upp citat och ordspråk ifrån överallt, allt och alla och även säga några (förhoppningsvis) kloka ord om det. Det kommer att komma nya inlägg med jämna mellanrum, inte varje dag men då och då, så ofta hon hinner!
.
Hoppas ni gillar det, släng gärna in en kommentar och välkommen tillbaka!
.
Designen är under ombyggnad, tack för att ni har överseende. Ordningen kommer snart att vara återställd.
.
.
Må väl!
.
- ordspråksfreak