ordspråk, citat & kloka ord

vem är du?

Kategori: Allmänt

denna text är tagen från anagina.blogg.se
.
I livet kommer det komma stunder då du måste ta ställning och beslut. Kan gälla väldigt roliga saker eller väldigt svåra saker. Det viktiga att minnas i dessa stunder är: vem vill DU vara? Hur vill DU vara, och VARFÖR gör du det du gör? Gör du det för att duvill, eller för att andra vill? Bli aldrig, skriver det igen, aldrig, en produkt av vad andra vill att du ska bli. Var sann mot dig själv, var sann mot dina principer och gå din egen väg och gör det som känns rätt i hjärtat. Magkänslan. För tro mig, sekunden du börjar göra det andra vill att du ska göra, så börjar du också sakta men säkert bli mindre och mindre DU, och mer och mer någon annan som du kanske inte ens vill vara. Tappa inte bort dig själv, var fokuserad på vad du vill och våga säga nej. I längden är det värt det, våga säga nej. Det vinner du så mycket på, och du blir mer respekterad i slutändan när folk vet att du är en person som inte går med på vad som helst. Att du är DU, och vågar vara det.
.
Må väl!
.
~ ordspråksfreak

out of focus

Kategori: Allmänt

'part of you still remains, though it's out of focus'
~ selena gomez, ghost of you
.
Har inte ni också känt det där någon gång? Hur plötsligt en kille som du varit förälskad i eller haft ett förhållande med för flera år sen bara dyker upp i huvudet, du drömmer om honom, tänker på honom då och då, och du har ingen aning om varför.
.
Jag funderar alltid på meningen med allt, och därför blir jag alltid så fundersam när detta händer. Ska jag kontakta honom? Kan det bli något? Tänk om han inte glömt mig? Tänker han på mig?
.
Just i detta citat kanske det mer handlar om att en person som man haft något att göra mer finns där i bakhuvudet, trots att man inte har något med personen att göra mer. Till viss del samma sak som jag skrev ovan, men samtidigt känns det sista mer som att man har haft något förhållande med någon som valt att avsluta det (kille eller tjej) och att man inte kan släppa det helt, men trots allt inte har det i fokus.
.
Många gånger har jag av misstag styrt hela mitt liv efter en viss person, men ibland har jag märkt att det är som i citatet, att jag kommer på mig själv att inte styra efter personen, trots att denne finns där. Bara inte i fokus. Sådant är skönt, när man kan på ett sätt gå vidare i livet trots att en liten bit av det forna finns kvar.
.
Må väl!
.
~ ordspråksfreak